Hozzávalók

30 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
20 dkg vaj
1 darab tojás
10 dkg porcukor
7 kanál méz
50 dkg szilva

Leírás

A tésztához a vajat morzsold el a liszttel, majd a cukorral, a tojássárgájákkal és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható tésztát kapj. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg a kis kosárkaformákat kivajazod, és liszttel behinted őket. A tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, szúrj ki akkora korongokat belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelheted a kosárkákat. A szélüket kend meg tojásfehérjével, sorakoztasd sütőlemezre, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10 perc alatt, süsd szép világosra. A formákból kiborítva, hagyd kihűlni. A szilvát magozd ki, és vágd kockára. Keverd össze a mézzel, és töltsd bele a kihűlt kosarakba.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4