Receptek Levesek Mézes sárgarépa krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
60 dkg sárgarépa
1 dl tejszín
½ fej vöröshagyma
3 kanál méz
10 dkg póréhagyma
1 dl dióolaj

Leírás

A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Közben a sárgarépát felaprítjuk, és a hagymára szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pirítjuk, majd felengedjük forró vízzel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Szükség esetén, vízzel hígítjuk. Tejszínnel dúsítjuk a levest, és mézzel tesszük tökéletessé. Kenyérkockát adunk hozzá, betétként.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4