Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
18 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
10 dkg méz
1 kanál mézeskalács fűszerkeverék
40 dkg finomliszt

Leírás

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, ehhez én a kézi mixer dagasztó karját használtam. Nem kell megijedni, a tészta iszonyúan ragacsos állagú lesz, de így tökéletes. Legalább egy órát hűtőben pihentetjük. A hideg tésztából, lisztes kézzel diónyi gömböket formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket. Minél távolabb egymástól, mert sütés közben szépen meg fognak nőni. 200 fokra előmelegített sütőben, 15- 20 percig sütjük őket. Vigyázzunk, az aljuk hamar meg tud égni!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4