Hozzávalók

1 darab tojás
2 tasak vaníliás cukor
4 kanál tejföl
5 dkg vaj
3 darab tojás
15 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
25 dkg méz
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
60 dkg finomliszt

Leírás

3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk a porcukorral. A mézet és a vajat együtt meglangyosítjuk, és jól elkeverjük, hogy a vaj elolvadjon a mézben. Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket. Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna. Fakanállal alaposan összedolgozzuk (vagy kézzel gyúrjuk), és 1 éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap kivesszük, és a masszából golyócskákat formázunk. Teáskanállal vettem ki a darabkákat, ahogy Szemi ajánlotta. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 160-170 °C-ra előmelegített sütőben , 10-12 perc alatt készre sütjük. Nekem nagyobbacskák lettek, így 45 db készült ebből az adagból. Mikor kihűltek, olvasztott csokival bevontam, díszítettem. (Ha a tojáshabot választjuk, azt cukorral gőz felett kell felverni és a puszedliket abban megmártani.) Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4