Hozzávalók

3 darab tojás
1 késhegynyi sütőpor
4 kanál tejföl
20 dkg porcukor (+ 25 dkg a mázhoz)
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 darab citrom
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
250 g margarin
250 g méz
1 késhegynyi friss gyömbér
3 darab tojás (mázhoz)
1 darab narancs
40 dkg finomliszt

Leírás

A Ramát és a mézet felolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és a citrom, illetve a narancs reszelt héjával. Ezt a masszát a Ramával összeolvasztott mézhez adjuk. A lisztet, a sütőport és a fűszereket összevegyítjük, majd a mézes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk, majd egy éjszakára folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük. Másnap kissé összegyúrjuk, majd rudakat formálunk belőle. A rudakat kb. 8 db-ba vágjuk. Meggömbölyítjük és sütőpapírral bélelt tepsire téve, kicsit lenyomjuk a kezünkkel. Alacsony hőfokon, kb. 10-12 percig sütjük. A mázhoz a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, majd a puszedliket beleforgatjuk és rácson hagyjuk megszáradni. Sokáig elálló sütemény.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4