Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Öblítsük le a filét, konyhai papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, majd vágjuk le a bőrét teljes hosszában. Öntsük rá a citromlé felét kevés 1-1 csipet sóval és borssal hintsük meg. Fedjük le alufóliával és tegyük félre 15 percre, közben készítsük el a szószt, amelyet a lazacra majd öntünk majd.
Tegyünk egy tálba a mézet, a juharszirupot, a szójaszószt, a fűszereket, a felaprított petrezselyemleveleket, a lereszelt fokhagymát, és mindent jól keverjünk össze.
Tegyük a lazacot sütőpapírral bélelt hőálló tálba, öntsük rá a szószt, a tetejét pedig bőven szórjuk meg borssal.
A halat 185°C-ra előmelegített sütőben 20 percig süssük.
A brokkolit szedjük rózsáira, tegyük forrásban lévő vízbe és kb. 8 percig főzzük. Szűrjük le és öntsünk rá hideg vizet (így roppanós lesz a zöldség). Jól csepegtessük le, majd tegyük egy tálba. Pirítsuk meg egy serpenyőben a mandulaszeleteket. Tegyünk egy tálba joghurtot, a kis kockákra vágott fokhagymagerezdet, az olívaolajat, a sót és mindent jól keverjünk össze. Öntsük a szószt a brokkolira, és szórjuk meg a pirított mandulaszeletekkel. Ezzel tálaljuk a lazacot.