Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézes krémes lekvárral

Hozzávalók

1 egész tojás
45 dkg finomliszt
4 kanál tej (+0.5 l a töltelékhez)
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 darab tojás
15 dkg porcukor (+20 dkg a töltelékhez +10 dkg a mázhoz)
25 dkg margarin
2 kanál kakaópor
3 kanál zsír
20 dkg baracklekvár
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg búzadara
4 kanál méz (olvasztott)

Leírás

A mézes lapokhoz valókat, félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót, nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük, margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán, 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni. Vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.) Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint. Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket. A második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét. A negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (Elkeverjük a cukrot a kakaóporral és a tejjel, majd nagyon lassú tűzőn összefőzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Amikor már csak langyos, rákenjük a süteményre.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4