Hozzávalók

2 darab tojás
54 dkg finomliszt
11 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
6 kanál kristálycukor
6 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 dkg őrölt fahéj
25 dkg margarin
15 dkg méz (melegített)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dkg szódabikarbóna

Leírás

54 dkg lisztet, 6 dkg vajat, 2 tojást, 3/4 dl tejet, 18 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 dkg fahéjat (fél csomag), 2 dkg szódaport és 15 dkg melegített mézet alaposan összedolgozunk, majd egy fél órára hűtőbe tesszük. Ezután 4 lapot sütünk belőle. Krém: 5 dl tejet és búzadarát (kb. 10-15 ek.) sűrűre főzünk, majd kihűtjük. 5 dl tejet, 6 ek. cukorral és 1 cs.vaníliás pudinggal felfőzünk, majd kihűtjük. 25 dkg Ramat habosra keverünk, majd apránként hozzákeverjük a pudingot és a darát. Rétegezzük a tésztát, egy lapra kenjük a krém felét, ráteszünk egy következő lapot, azt megkenjük alaposan barack lekvárral (vagy ki milyennel szereti), majd egy újabb lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap. Ennek a tetejére tortabevonó kerül.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4