Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A mézet kicsit felmelegítjük (kb. 50°C), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ebbe jön a tojás, a sárgája, a tejföl (ezeket fakanállal alaposan elkeverjük) és dagasztjuk. Hagyjuk hűlni, 5-10 percig, majd lisztes kézzel, főtt tojássárgája nagyságú golyókat formázunk. A sütőlemezre tesszük a golyókat, szellősen, mert kb. duplájukra dagadnak. 8-10 perc alatt megsütjük. Forrón bekenjük a mázzal a tetejüket. Hagyjuk kihűlni. Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk. Máz : 1/2 tojásfehérjét 3 adagban, villával elkeverünk, 120 g porcukorral. Nem szabad habosítani, csak oszlassuk el.