Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Mentás bárányszelet

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál kristálycukor
2 fej vöröshagyma
őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csésze vörösborecet
1 csésze húsleves alaplé (csirke)
4 szelet báránylapocka (csontozott, 20 dkg adagonként)
3 kanál menta (aprított levél)
2 marék fagyasztott sóska

Leírás

Egy üvegtálban, az ecetet elkeverjük a mentalevéllel. A hagymákat felszeleteljük és hozzáadjuk az ecethez. A tálba helyezzük a hússzeleteket, borsozzuk, elkeverjük, majd 1 órán át, letakarva marináljuk. Egy grillserpenyőt olajspray-el bespriccelünk, majd felmelegítjük. A húst és a hagymaszeleteket, egy lyukas szedőkanállal, a forró serpenyőre átszedjük. 3-4 percig, mindkét oldalon átsütjük. A húst átszedjük egy tálba, melegen tartjuk. A serpenyőbe öntjük a marinádot, rászórjuk a cukrot, felforraljuk és felére redukáljuk. Hozzáöntjük sóskát és a húslevest, majd ismételten a felére redukáljuk. Tejszínnel dúsítjuk. A húst tálaljuk és a szósszal leöntjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 18ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 18ó
h n ó p mp
Banán
-28%
699 Ft
499
Ft/kg
Banán
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4