Mennyei Pavlova torta narancskrémmel

Hozzávalók

Pavlolva:
100 g demerara nádcukor
125 g Tesco kristálycukor
4 darab Tesco "A" osztályú közepes méretű mélyalmos, friss tojás M
1 ek fehérborecet
3 darab egész kardamom
20 g gránátalmamag
Narancshoz:
2 darab narancs
50 g Tesco kristálycukor
50 ml víz
5 darab egész kardamom
Narancskrém
1 darab narancs leve
50 g Tesco kristálycukor
40 g vaj
1 ek kukoricakeményítő
Brandykrém:
80 ml 30%-os habtejszín
80 g mascarpone
2 ek porcukor
1 ek brandy

Elkészítés

1

Keverjük össze a demerara cukrot 125 g kristálycukorral. Terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig. Töltsük át a forró cukrot egy bögrébe.

2

Közben válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A tojássárgákat tegyük félre. A tojásfehérjéket tegyük egy tálba, és verjük fel kézi mixerrel kb. 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a borecetet, majd folytassuk a habverést, de közben fokozatosan, kanalanként adagoljuk a forró cukrot. Amikor az összes cukrot belekevertük, verjük további 3 percig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk. A három kardamomhüvelyből távolítsuk el a magokat, törjük össze teljesen, és adjuk a tojásfehérjehabhoz. Jól keverjük el benne.

3

A tojásfehérje-keverék felét kenjük szét egy sütőpapírral borított tepsiben, kb. 18 cm átmérőjű vastag kör alakban. A maradék keveréket tegyük egy kb. 3 cm átmérőjű lyukú habzsákba, majd nyomjunk ki belőle 12 „tornyot” egymáshoz közel a kör szélén, hogy megtartsák a tölteléket. Szórjunk 10 g zúzott pisztáciát a „tornyokra”, majd süssük előmelegített sütőben 120 °C-on kb. egy órán át. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pavlovát további 2 és fél órán át (vagy egy éjszakán át) száradni.

4

Közben készítsük el a narancs-krémet. Tegyük a narancs- és citromlevet, a vajat és a cukrot egy lábasba, majd közepes lángon lassan melegítsük fel, hogy a cukor és a vaj felolvadjon. Forraljuk fel, keverjük meg, majd vegyük le a tűzről. Egy kis tálban keverjük össze a 2 tojássárgáját és a kukoricakeményítőt. Lassan öntsük rá a narancsos keveréket és folyamatosan keverjük, hogy a hozzávalók összeálljanak. Ezután tegyük vissza az egészet a lábasba, és forraljuk fel, majd főzzük kb. 2 percig, hogy a keverék besűrűsödjön. Szűrjük le, hogy megszabaduljunk az esetleges csomóktól, majd fedjük le a krémet fóliával úgy, hogy az a felszínéhez érjen – így nem fog bepillésedni a teteje. Tegyük félre.

5

Készítsük elő a narancsot. Hámozzuk meg, távolítsuk el a fehér hártyáját, majd vágjuk 5 mm vastag szeletekre. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba. A kardamomhüvelyből távolítsuk el a magokat, törjük össze, és adjuk a cukros keverékhez. Közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, és főzzük 3 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk hűlni 15 percig, majd öntsük az előkészített narancsokra. Fedjük le, és hagyjuk 30 percig hűlni.

6

Készítsük el a brandykrémet. Egy tálban verjük kemény habbá a tejszínhabot és a mascarponét. Adjuk hozzá a brandyt és a cukrot, majd keverjük össze. Ezután keverjünk el benne 3 evőkanál narancskrémet. Ezt a keveréket kanalazzuk a megsült és kihűlt Pavlova közepébe. Rétegezzük a maradék narancskrémmel, és fejezzük be az előkészített narancsokkal. Szórjuk meg gránátalmamaggal, majd azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4