Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Keverjük össze a demerara cukrot 125 g kristálycukorral. Terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig. Töltsük át a forró cukrot egy bögrébe.
Közben válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A tojássárgákat tegyük félre. A tojásfehérjéket tegyük egy tálba, és verjük fel kézi mixerrel kb. 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a borecetet, majd folytassuk a habverést, de közben fokozatosan, kanalanként adagoljuk a forró cukrot. Amikor az összes cukrot belekevertük, verjük további 3 percig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk. A három kardamomhüvelyből távolítsuk el a magokat, törjük össze teljesen, és adjuk a tojásfehérjehabhoz. Jól keverjük el benne.
A tojásfehérje-keverék felét kenjük szét egy sütőpapírral borított tepsiben, kb. 18 cm átmérőjű vastag kör alakban. A maradék keveréket tegyük egy kb. 3 cm átmérőjű lyukú habzsákba, majd nyomjunk ki belőle 12 „tornyot” egymáshoz közel a kör szélén, hogy megtartsák a tölteléket. Szórjunk 10 g zúzott pisztáciát a „tornyokra”, majd süssük előmelegített sütőben 120 °C-on kb. egy órán át. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pavlovát további 2 és fél órán át (vagy egy éjszakán át) száradni.
Közben készítsük el a narancs-krémet. Tegyük a narancs- és citromlevet, a vajat és a cukrot egy lábasba, majd közepes lángon lassan melegítsük fel, hogy a cukor és a vaj felolvadjon. Forraljuk fel, keverjük meg, majd vegyük le a tűzről. Egy kis tálban keverjük össze a 2 tojássárgáját és a kukoricakeményítőt. Lassan öntsük rá a narancsos keveréket és folyamatosan keverjük, hogy a hozzávalók összeálljanak. Ezután tegyük vissza az egészet a lábasba, és forraljuk fel, majd főzzük kb. 2 percig, hogy a keverék besűrűsödjön. Szűrjük le, hogy megszabaduljunk az esetleges csomóktól, majd fedjük le a krémet fóliával úgy, hogy az a felszínéhez érjen – így nem fog bepillésedni a teteje. Tegyük félre.
Készítsük elő a narancsot. Hámozzuk meg, távolítsuk el a fehér hártyáját, majd vágjuk 5 mm vastag szeletekre. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba. A kardamomhüvelyből távolítsuk el a magokat, törjük össze, és adjuk a cukros keverékhez. Közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, és főzzük 3 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk hűlni 15 percig, majd öntsük az előkészített narancsokra. Fedjük le, és hagyjuk 30 percig hűlni.
Készítsük el a brandykrémet. Egy tálban verjük kemény habbá a tejszínhabot és a mascarponét. Adjuk hozzá a brandyt és a cukrot, majd keverjük össze. Ezután keverjünk el benne 3 evőkanál narancskrémet. Ezt a keveréket kanalazzuk a megsült és kihűlt Pavlova közepébe. Rétegezzük a maradék narancskrémmel, és fejezzük be az előkészített narancsokkal. Szórjuk meg gránátalmamaggal, majd azonnal tálaljuk.