Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 kanál finomliszt
25 dkg kristálycukor
4 dl tejföl
1 darab citrom (leve)
2 csipet őrölt fahéj
1 kg meggy
2 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A meggyet megmossuk, kimagoljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (3 perc). Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá. Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (3 főre).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 23ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 23ó
h n ó p mp
Banán
-28%
699 Ft
499
Ft/kg
Banán
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4