Hozzávalók

20 dkg kristálycukor
3 kanál zselatin (dzsemfix)
1 kg meggybefőtt

Leírás

A meggyet több vízben, alaposan megmossuk. Szárait és a leveleket eltávolítjuk, majd kimagozzuk és fazékba öntjük. A két kezemmel alaposan átgyurmáztam a meggyet, mintha tésztát gyúrnék, így levet is eresztett, össze is tört kissé, mégse az egész szemek nézelődjenek a lekvárban. Beletesszük a cukrot és a Dzsemfixet, kevergetve felforraljuk, majd 3 percig, zubogva főzzük. Ha hab keletkezett a tetején, leszedjük. A forró lekvárt ragyogó, tisztára mosott befőttesüvegekbe kanalazzuk, tetejét rászorítjuk, majd 5 percre fejre állítjuk. 5 perc után, a talpára állítjuk, majd plédbe takargatjuk őket (száraz dunszt) és így hagyjuk teljesen kihűlni. Intenzív meggyízű, a megfelelő mértékben édes, rusztikusan darabos meggylekvár a végeredmény. Vajas kenyérre egyszerűen, vagy süteménybe töltve mennyei!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4