Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A meggyet több vízben, alaposan megmossuk. Szárait és a leveleket eltávolítjuk, majd kimagozzuk és fazékba öntjük. A két kezemmel alaposan átgyurmáztam a meggyet, mintha tésztát gyúrnék, így levet is eresztett, össze is tört kissé, mégse az egész szemek nézelődjenek a lekvárban. Beletesszük a cukrot és a Dzsemfixet, kevergetve felforraljuk, majd 3 percig, zubogva főzzük. Ha hab keletkezett a tetején, leszedjük. A forró lekvárt ragyogó, tisztára mosott befőttesüvegekbe kanalazzuk, tetejét rászorítjuk, majd 5 percre fejre állítjuk. 5 perc után, a talpára állítjuk, majd plédbe takargatjuk őket (száraz dunszt) és így hagyjuk teljesen kihűlni. Intenzív meggyízű, a megfelelő mértékben édes, rusztikusan darabos meggylekvár a végeredmény. Vajas kenyérre egyszerűen, vagy süteménybe töltve mennyei!