Receptek Előételek Hideg előételek Meggylekvár vörösborral

Hozzávalók

30 dkg kristálycukor
2 dl édes vörösbor
2 kg meggy
1 csomag dzsemfix

Leírás

A meggyet kimagozzuk és megmossuk. A felét, elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot (2 evőkanál kivételével) hozzáadjuk és egy éjszakán át, állni hagyjuk. A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Állandóan kevergetve felfőzzük, hozzáadjuk a bort és még egy percig forraljuk. Levesszük a tűzről, még 5 percig kevergetjük és az esetleg keletkezett habot lekanalazzuk a tetejéről. Azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Celofánnal lefedjük és légmentesen lezárjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4