Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A jól megmosott, kiválogatott meggyet kimagozzuk és megdaráljuk. Állandóan keverve, sűrűre főzzük. A gyümölcs édességétől függően, kb. 45-50 dkg cukrot adunk, egy kg meggyhez, amivel még tovább főzzük, kb. 20 percig. Állandóan kevergetjük, mert a cukor hozzáadása után, könnyebben leég. A tűz se legyen erős, mert ha a cukor karamellizálódik, megváltoztatja a gyümölcs eredeti ízét. A sűrű lekvárt előmelegített üvegekbe töltjük és ha elég sűrűre főztük, akkor lekötés nélkül hagyjuk kihűlni. Másnapra a lekvár teteje bebőrösödik, ekkor lekötjük és a kamrába tesszük. Ha hígabbra főztük, vagy kevesebb cukrot tettünk hozzá, akkor a forrón üvegekbe töltött lekvárt azonnal lekötjük és száraz gőzbe rakjuk.