Receptek Desszertek Sütést igénylő Meggyes túrós vanília pudingos rétes

Hozzávalók

2 darab tojás
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 kevés étolaj (vagy olvasztott vaj)
1 darab citrom (reszelt héja)
2 kanál kristálycukor
½ kg tehéntúró
1 üveg meggy (magozott)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vajas tészta (félkész)

Leírás

A megmosott citrom héját lereszeljük,a túrót egy tálban összetörjük Kimagozzuk a meggyet vagy átválogatjuk.A vajastésztát kinyújtjuk. Amelyik tepsiben sütjük arra kenünk egy kis olajat (vagy vajat) és megszórjuk zsemlemorzsával. Ráteszünk 1 lapot úgy, hogy a fele kilógjon a tepsiből és bekenjük zsiradékkal, majd jöhet mindegyikre sorban a lap és kenés, lap és kenés..... Ha megvagyunk kb. középre kettes sorban ráhelyezzük a meggyeket úgy, hogy a szélein 3-4 cm-t kihagyunk. A túró tölteléket elkészítjük: Áttörjük a túrót, beleöntünk egy tojás sárgáját, a reszelt citrom héját, és a kristálycukrot valamint a vaníliás cukrot. Jó alaposan összedolgozzuk. Közben 100 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Amikor a túró töltelék megvan, akkor fogunk egy tálat és az Arankát összedolgozzuk a 3 dl tejjel. Kb. 4 perc. Ha ez is megvan a túrókrém felét ráhalmozzuk a meggyre, majd a puding felét szintén szépen elkenve rárakjuk a túróra. Ha elkészültünk, akkor amennyire csak tudjuk szorosan összegöngyöljük a rétest. Figyeljünk hogy a csavarás vége a sütésnél alul legyen. A másik vajas lapot is így töltjük be. Ha kész mind a két rétesrúd, kettéválasztjuk a másik tojást és a sárgájával mind két rétes rudat lekenjük. A sütőt 180 fokra állítjuk és 15 perc alatt készre sütjük (nem kell nyitogatni sem nézegetni 15 perc alatt elkészül. Ha kész kivesszük és deszkán hagyjuk kihűlni a réteseket, majd tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4