Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A meggyet kimagozzuk, levét lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverővel, alaposan összedolgozzuk, jó habosra. Evőkanalanként adjuk hozzá a forró víz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Szintén részletekben, de közben mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan, beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába. Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát, vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett és lisztben megforgatott (így nem süllyed le a tepsi aljára) meggyszemeket. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük. (A sütőt 15 percig, nem szabad kinyitni.)