Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A meggybefőttet szűrőedénybe kanalazzuk és hagyjuk lecsöpögni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és tovább keverjük. (Kézi mixerrel keverjük, így néhány pillanat alatt egynemű, sima masszát kapunk.) Egy fakanállal hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd 3-4 részletben adagolva, beleforgatjuk a lisztet. A kuglóf formát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tészta 1/3-ad részét és elszórjuk rajta a lecsöpögött meggy felét. Ezután ismét tészta, majd a maradék meggy, végül tésztával zárjuk a sort. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Amikor elkészült, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tetejét meghintjük porcukorral.