Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
40 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
500 g meggybefőtt (konzerv)

Leírás

A meggybefőttet szűrőedénybe kanalazzuk és hagyjuk lecsöpögni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és tovább keverjük. (Kézi mixerrel keverjük, így néhány pillanat alatt egynemű, sima masszát kapunk.) Egy fakanállal hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd 3-4 részletben adagolva, beleforgatjuk a lisztet. A kuglóf formát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tészta 1/3-ad részét és elszórjuk rajta a lecsöpögött meggy felét. Ezután ismét tészta, majd a maradék meggy, végül tésztával zárjuk a sort. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Amikor elkészült, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4