Hozzávalók

2 egész egész fahéj
1 dl rum
30 dkg méz
2 kg meggy

Leírás

A kívánt mennyiségű, érett, kimagozott meggyet, zománcozott fazékban, állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük, forrásponttól számítva, kb. 15 percig. Szétfövés után, passzírozzuk át, majd tegyünk a becslés alapján meghatározott mennyiségű dzsemhez, literenként 30 dkg mézet, de tovább már ne főzzük, csak forraljuk össze a gyümölccsel. Aki nem bízik a szemmértékében, vagy nem találja megfelelőnek az előírt méz mennyiségét, az vegyen ki kevés dzsemet egy kis tányérra és kóstolással állapítsa meg, hogy mikor megfelelő az édessége. Rakjuk üvegekbe és lassan hagyjuk kihűlni. Jól használható, a hűtőtáska erre a célra.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4