Hozzávalók

50 dkg finomliszt
1 dl tej
1 dkg kristálycukor
1 dl tejföl
2 darab tojás
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
10 dkg medvehagyma (levél)

Leírás

Az élesztőt langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát félkeménységűre, utána fél órát pihentetjük. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, egymásra hajtva, 20 percig, langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék hagymalevéllel, majd az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük és megsütjük. Tehetünk rá feta sajtot, istenien finom lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4