Medvehagyma pesto

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

5 dkg kesudio (vagy fenyőmag)

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

10 dkg medvehagyma

Leírás

A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd összevágjuk. Turmixgépbe öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a medvehagymát és krémesre turmixoljuk. Beleszórjuk a darált mandulát/diót/fenyőmagot/kesudiót, ízesítjük sóval, borssal és megint turmixolunk. Ha nem azonnali felhasználásra készítjük, akkor tiszta, száraz üvegbe kanalazzuk a pestot, majd vékony réteg olívaolajjal zárjuk le. Hűtőben tároljuk. 2-3 hétig eláll a hűtőben, de minden használat után, öntsünk a tetejére olívaolajat!!!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4