Medvehagyma pesto

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg kesudió (vagy fenyőmag)
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg medvehagyma

Leírás

A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd összevágjuk. Turmixgépbe öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a medvehagymát és krémesre turmixoljuk. Beleszórjuk a darált mandulát/diót/fenyőmagot/kesudiót, ízesítjük sóval, borssal és megint turmixolunk. Ha nem azonnali felhasználásra készítjük, akkor tiszta, száraz üvegbe kanalazzuk a pestot, majd vékony réteg olívaolajjal zárjuk le. Hűtőben tároljuk. 2-3 hétig eláll a hűtőben, de minden használat után, öntsünk a tetejére olívaolajat!!!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4