Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Kedvenc ételünk, kora tavasszal az erdőben (most már a kertünkben is) szedett friss, zöld medvehagymából készült. (Azért óvatosan szedjük, nehogy véletlenül gyöngyvirág levél is keveredjen közé, mert az mérgező!) A zsenge leveleket megmosom, a hibás részeket, levélnyelet eltávolítom, majd apróra vágom. Egy lila hagymát ugyancsak apróra vágunk, majd megdinszteljük, vízzel felengedjük, ebbe tesszük bele a medvehagyma apróra vágott levelet és egy-két apró kockára vágott krumplit. Aki szereti, tehet bele fokhagymát is, illatában harmonizál a medvehagymával. Fűszerezés ízlés szerint, szeretek kis borsot beleőrölni, esetleg Knorr erőleveskockát dobok bele. Amikor kész (nagyon rövid idő, max. 15 perc, főképp a krumplitól függ), tetején snidlinggel szoktam meghinteni és már fogyasztható is. Egyébként, az apróra vágott medvehagyma levél, más levesek tetején is jó ízesítő.