Receptek Levesek Medvehagyma leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál extra szűz olívaolaj
2 darab burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej lilahagyma
1 darab húsleveskocka
50 dkg medvehagyma

Leírás

Kedvenc ételünk, kora tavasszal az erdőben (most már a kertünkben is) szedett friss, zöld medvehagymából készült. (Azért óvatosan szedjük, nehogy véletlenül gyöngyvirág levél is keveredjen közé, mert az mérgező!) A zsenge leveleket megmosom, a hibás részeket, levélnyelet eltávolítom, majd apróra vágom. Egy lila hagymát ugyancsak apróra vágunk, majd megdinszteljük, vízzel felengedjük, ebbe tesszük bele a medvehagyma apróra vágott levelet és egy-két apró kockára vágott krumplit. Aki szereti, tehet bele fokhagymát is, illatában harmonizál a medvehagymával. Fűszerezés ízlés szerint, szeretek kis borsot beleőrölni, esetleg Knorr erőleveskockát dobok bele. Amikor kész (nagyon rövid idő, max. 15 perc, főképp a krumplitól függ), tetején snidlinggel szoktam meghinteni és már fogyasztható is. Egyébként, az apróra vágott medvehagyma levél, más levesek tetején is jó ízesítő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4