Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
6 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
20 dkg rizs
5 kanál baracklekvár
10 dkg mazsola
2 kanál rum
1 darab citrom

Leírás

A többször váltott vízben megmosott és leszűrt rizst, annyi vízbe teszem, amennyi jól ellepi. Csipetnyi sóval addig főzöm, amíg az összes vizet magába nem szívta. Ekkor leöntöm a tejjel, és ugyancsak addig főzöm, amíg a tejet el nem fövi. Ezután belekeverek 5 dkg vajat és 5 dkg cukrot. Hagyom hűlni. Közben a tojássárgákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverem. Ezután a már nem meleg tejberizst és a megmosott, leszűrt, szárától megtisztított mazsolát is hozzáadom. Végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy szögletes tepsit, vagy tűzálló tálat, a maradék vajjal kikenek, és belesimítom a rizses masszát. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz marad. Egy-két evőkanál vízzel és a rummal hígított sárgabaracklekvárral tálalom, a kockákra vágott rizsfelfújtat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4