Receptek Desszertek Sütést igénylő Mazsolás-mákos sütemény

Hozzávalók

5 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fahéj
½ darab citrom
1 csipet őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola
10 dkg mák
1 csipet szódabikarbóna
2 kanál rum
10 dkg zabpehely (darált)

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját, fél evőkanál mézzel. Aztán felverjük a fehérjét is, szintén fél evőkanál mézzel. A száraz összetevőket összekeverjük (a zabpelyhet, lisztet, a mákot, fahéjat, szódabikarbónát, szteviát, csipet sót, valamint mandulát). Mikor ezzel megvagyunk, a sárgájához adjuk hozzá a kihűlt, olvasztott vajat, a mazsolát, vaníliát, citromhéjat és a rumot. Ezután lehet belekeverni a kemény tojáshabot és a száraz hozzávalókat. Én egy kanál tojáshabot és egy kanál száraz keveréket adtam, felváltva a sárgájához, így viszonylag habos maradt a massza. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne essen össze teljesen, de picit mindenképpen meg fog ereszkedni. A mazsolát érdemes egy kis edényben átforralni, akkor sokkal puhább lesz, de ügyeljünk rá, hogy kihűlve adjuk a tésztához. Olyan formába tehetjük, amilyenbe csak tetszik. Muffint is süthetünk, vagy sima süteményt is. Sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. Tepsiben és muffin formában is egyaránt, 20-25 perc alatt elkészül a sütemény (180 fokon), de érdemes tűpróbát végezni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4