Receptek Előételek Meleg előételek Mascarponés rizottó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 fej vöröshagyma
5 dkg parmezán
4 kanál vaj
1 csipet őrölt fekete bors
35 dkg rizs (rizottó rizs pl.Arborio)
20 dkg mascarpone
1 l húsleves alaplé (kockából)
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

Leveskockából húslevest készítünk. A vöröshagymát felkockázzuk, a vajon megdinszteljük (ne barnuljon meg!). Hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a húsleves felével, beletesszük a pár bibeszál sáfrányt, tulajdonképpen csak színezés végett. Megkeverjük, majd fedő alatt a legkisebb lángon pároljuk. Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, amíg megfő a rizs - ez 20 perc (nekem mindig pont ez az 1 liter folyadék szükséges hozzá). Végül belekeverjük a parmezánt és a mascarpone felét és egy kis kanál fűszerpaprikát, de ezekkel már nem főzzük. Tálaláskor 1 evőkanál mascarponét teszünk a rizottó tetejére.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4