Receptek Gyerekmenü Főételek Márványsajttal sült édesburgonya

Hozzávalók

½ dl extra szűz olívaolaj
15 dkg trappista sajt (márványsajt)
1 csokor friss petrezselyem
1 dl zöldségleves
1 kg édesburgonya
15 dkg camembert

Leírás

A meghámozott édesburgonyát átlósan vágjuk, ujjnyi vastag szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk rá az aprított petrezselymet. Tegyük olajjal kikent tepsibe, öntsük alá a zöldséglevest és fóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk, 15 percig. A fóliát távolítsuk el, szórjuk meg a morzsolt márvány-, és camambert sajttal, majd a forró sütőbe visszatolva, süssük pirosra. Forrón kínáljuk. Én az eredeti receptet annyival módosítottam, hogy a tetejére, a sajt alá, cikkekre vágott körtét tettem. Szerintem fantasztikus így. Kapros tejföllel meglocsolva isteni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4