Receptek Főételek Húsos ételek Márton napi libasült

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
5 dl tej
4 darab burgonya
8 darab zsemle
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 marék szárított kakukkfű
20 dkg dió
2 darab sütőtök
1 marék metélőhagyma
1 egész egész liba

Leírás

A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az előkészített sütőtököt kockára vágjuk és beleszórjuk a tepsibe, majd meglocsoljuk olajjal és megszórjuk sóval és borssal. A zsemléhez hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket és egész tojást. Alaposan átkeverjük, majd beleszórjuk a darált diót is és sóval, borssal ízesítjük a tölteléket. A liba bőrét visszafejtjük és a húst sózzuk, majd borsozzuk. A tölteléket habzsákba töltjük és a bőr alá töltjük be. A betöltött libát a sütőtökre rakjuk és meglocsoljuk kevés olajjal, majd alufóliával befedjük és előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük. Ha megpuhult a hús, akkor 180-185 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és szép pirosra sütjük a húst. Ha megsült a hús, a sütőtököt egy háztartási robotgépbe rakjuk, a főtt burgonyával együtt és pürésítjük őket. Ezután mézzel, sóval és borssal tesszük ízletessé a köretet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4