Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szobahőmérsékleten hagyjuk állni a bélszínt 1 órán át, közben melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.
Távolítsuk el a hártyát a húsról, hideg folyóvízzel mossuk meg, majd kenjük be olajjal és forgassuk be a BBQ-fűszerbe.
Egy serpenyőben, kevés olajon süssünk egy vékony kérget, majd tegyük át egy grilltálcára és süssük kb. 25 percig. A húst tegyük ki egy deszkára és hagyjuk hűlni 10-15 percig.
Vágjuk fel a kakukkfüvet.
Készítsük elő a mártást: pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát a vajon.
Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, öntsük a hagymára a konyakot. Tegyük vissza a lángra, és forrást követően főzzük 1-2 percig.
Keverjük össze a dijoni mustárt a tejszínnel, öntsük a konyakos hagymára, s forraljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és állandó kevergetés mellett várjuk meg, míg megolvad. Tegyük félre.
Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a félretett kanálka konyakot, sót és a borsot.
Szeleteljük fel a húst, helyezzük tányérra és öntsük nyakon a mártással. Párolt zöldbabbal vagy spárgával tálaljuk.