Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Timi
Öntsünk kb. 8 dl langyos tejet egy tálba, és adjunk hozzá élesztőt. Hagyjuk állni 30 percig, amíg az élesztő megkel.
Keverjük össze a fi nomlisztet és a réteslisztet, majd öntsük bele egy nagy tálba. Csináljunk egy lyukat a liszt keverék közepébe, és öntsük bele a maradék tejet, a tojásokat, a vajat, cukrot és sót.
Egy spatulával lassan keverjük össze a lisztet a folyékony hozzávalókkal egy tésztamasszává, és dagasszuk egészen addig, amíg már nem tapad a tál falához (konyhai robotgépet is használhatunk). Gyúrjuk simára és könnyűre a tésztát, majd vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét és adjuk hozzá a tésztaalaphoz. Így a sütemény szeletek fi nom illatúak lesznek. A végén keverjük bele a tésztába a mazsolát és a mandulát.
Vegyük ki a tésztát a tálból, formáljunk belőle cipót, tegyük rá egy tepsire, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kelni. Mindez kb. 1 órát vesz igénybe a szoba hőmérsékletétől függően. A megkelt cipót kenjük meg tojással, és szórjunk rá mandulaszeleteket. Késsel vágjunk egy keresztet a cipó közepébe felül, és tegyük be sülni a 160 ˚C fokra előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 50 percig.