Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a cukorral és a tejjel megkelesztjük. A lisztet elkeverjük a mandulával, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a megkelesztett élesztőt. Közepesen kemény kalácstésztát készítünk, jól kidolgozva, minél több levegőt juttatva a tésztába. Meleg helyen, 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítva, 3 részre osztjuk. Egyenlő hosszú rudakká sodorjuk és összefonjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük és a tetejét tojássárgával kenjük meg. Megszórjuk durva dekorcukorral. 15-20 percet a tepsiben is kelesztjük. 40-50 perc alatt, közepes meleg sütőben megsütjük. Csak kihűlés után borítjuk ki a tepsiből.