Receptek Levesek Mandulás fokhagymaleves

Hozzávalók

6 gerezd fokhagyma
2 kanál étolaj
2 darab húsleveskocka
2 dl tejszín
2 szelet kenyér (kb. 10 dkg, bármilyen fajta)
½ dl száraz fehérbor (száraz)
4 dkg mandula (fehér, tisztított)
1 darab csípős zöldpaprika
1 csokor metélőhagyma

Leírás

A kenyeret kockákra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. A mandulát durvára törjük. Egy fazékba tesszük a pirított kenyeret, hozzáadjuk a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzátesszük a húsleveskockát és beleöntjük a bort. Néhány percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott, csípős paprikával. (Kihagyható.) Sóval, borssal ízesítem, tejszínnel elkeverem és leveses csészékben, forrón tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4