Receptek Desszertek Sütés nélküli Málnával töltött túrógombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
½ dl víz
3 kanál kristálycukor
2 g vaj
½ darab citrom
1 kanál porcukor
20 dkg zsemlemorzsa
½ kg tehéntúró
12 dkg búzadara
70 dkg málna
½ dl kókuszlikőr

Leírás

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a vajat, sót és porcukrot, a végén pedig a búzadarát. Fél citrom héját a masszába reszelünk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a túróba. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe 3-4 szem málnát teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat, miután feljöttek a víz felszínére még 2 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A zsemlemorzsát megpirítjuk szárazon. A lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk, összerázzuk és tányérra szedjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4