Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a vajat, sót és porcukrot, a végén pedig a búzadarát. Fél citrom héját a masszába reszelünk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a túróba. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe 3-4 szem málnát teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat, miután feljöttek a víz felszínére még 2 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A zsemlemorzsát megpirítjuk szárazon. A lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk, összerázzuk és tányérra szedjük.