Hozzávalók

2 darab tojás
4 dl tej
6 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
50 darab margarin
3 dkg élesztő
40 dkg mák
2 kanál méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kg finomliszt
1 marék citrom

Leírás

A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. (A tészta legyen félkemény, és a kezünktől váljon el.) Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk, és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük, és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat, és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép, repedezett kell, hogy legyen. Diótöltelék készítése: A tejet felforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk. (Ha túl híg, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.) Máktöltelék készítése: A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben, felforraljuk. Ízlés szerint, 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4