Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. (A tészta legyen félkemény, és a kezünktől váljon el.) Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk, és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük, és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat, és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép, repedezett kell, hogy legyen. Diótöltelék készítése: A tejet felforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk. (Ha túl híg, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.) Máktöltelék készítése: A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben, felforraljuk. Ízlés szerint, 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.