Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A metéltet a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, folyó vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 ek. porcukorral habosra keverjük, a fehérjéket 1 ek. porcukorral kemény habbá verjük. A tejfölt és az olvasztott vajat hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd a megfőtt tésztát összekeverjük ezzel a krémmel. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával) és beleöntjük a tészta felét. A mákot összekeverjük a porcukorral és egyenletesen elosztjuk a tésztán. Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.