Receptek Desszertek Sütést igénylő Mákos kalács húsvétra

Hozzávalók

2 darab tojás
dl tej
10 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
1 darab tojás
6 kanál porcukor
2 dkg élesztő
20 dkg mák
8 dkg vaj
4 dl tej
50 dkg finomliszt
1 darab citrom

Leírás

A tejet meglangyosítom, a vajat felolvasztom. A lisztet összekeverem az élesztővel, hozzáadok minden hozzávalót, majd hagyom, hogy konyhai segédem elvégezze a piszkos munkát. Ha összeállt a tészta, liszttel megszórom, 1 órát kelesztem, meleg helyen. Közben elkészítem a mákkrémet: Egy gyorsforralóban sűrű krémmé főzöm a mákot, amihez hozzákeverem a porcukrot, reszelt citromhéjat, vanília esszenciát és a tejet. A krémet hagyom hűlni, majd simára dolgozom a vajjal és a narancslekvárral. A megkelt tésztát újra átgyúrom, és lisztezett deszkán, fél cm vastagra kinyújtom, egyenletesen bekenem a krémmel, majd feltekerem, mint a bejglit. Hosszában középen kettévágom, de úgy, hogy a tetején kb. 1 cm hosszan egyben maradjon! A tésztát megkenem tojássárgájával, és kb. fél óra sütőpapírral bélelt tepsin való pihentetés-kelesztés után, 180 fokos sütőben addig sütöm, míg szép pirosra sül.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4