Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 dl víz
10 dkg zsír
10 dkg mák (darált)
½ l növényi tejszín

Leírás

Előkészítés: A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni. Elkészítés: Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat, 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük, 200-220 fokon, 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni, 15-20 percet. Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, ketté osztjuk és beleforgatjuk a mákot. Levágjuk a fánkok tetejét. Ízlésesen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4