Hozzávalók

1 darab tojás
dl tej
10 dkg kristálycukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
15 dkg mák
1 darab narancs
1 csomag vajas tészta

Leírás

A töltelékhez a cukrot és a fahéjat keverjük el a tejben, majd egy lábasban tegyük fel főni. Ha forr, tegyük hozzá a darált mákot, majd jól keverjük át. Le is vehetjük a tűzről. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a máktöltelékhez. A tésztát nyújtsuk el vékonyra (amennyire tudjuk) és vágjuk fel, 14-16 db négyzetre. Minden tésztára rakjunk a máktöltelékből. Óvatosan tekerjük össze. A hengereket alakítsuk kifli alakra és sütőpapírral borított, vagy kiolajozott tepsire rakjuk őket. Fél órát, meleg helyen pihentetjük (lekenhetjük a tetejét a maradék tojássárgájával) és 170 °C sütőben, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4