Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A töltelékhez a cukrot és a fahéjat keverjük el a tejben, majd egy lábasban tegyük fel főni. Ha forr, tegyük hozzá a darált mákot, majd jól keverjük át. Le is vehetjük a tűzről. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a máktöltelékhez. A tésztát nyújtsuk el vékonyra (amennyire tudjuk) és vágjuk fel, 14-16 db négyzetre. Minden tésztára rakjunk a máktöltelékből. Óvatosan tekerjük össze. A hengereket alakítsuk kifli alakra és sütőpapírral borított, vagy kiolajozott tepsire rakjuk őket. Fél órát, meleg helyen pihentetjük (lekenhetjük a tetejét a maradék tojássárgájával) és 170 °C sütőben, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.