Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához, az élesztőt a 0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, majd a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, 0.5 dl rummal, a tejföllel, 1 citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A máktöltelékhez, a mákot a fele cukorral, a fele mazsolával, 2 db citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral, meg az 1 dl rummal összegyúrjuk. Másnap, a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és meglisztezett gyúrólapon, egyenként kb. 3 mm vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. Máktöltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk és margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A négy rúd, pontosan elfér a nagy tepsiben. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük, ezután újból lekenjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C), kb. 1 órán át sütjük. Ha időközben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.