Hozzávalók

1 kanál tengeri só
½ dl tej (+ 1 dl a töltelékbe)
2 csomag vaníliás cukor
2 kanál tejföl
8 darab tojás (2 a kenéshez)
30 dkg porcukor (+ 20 dkg a töltelékhez)
3 kk kristálycukor
50 dkg margarin (+ 3 dkg a tepsi kikenéshez)
5 dkg élesztő
3 darab citrom
50 dkg rétesliszt
20 dkg mazsola
40 dkg mák
dl rum
50 dkg finomliszt

Leírás

A tésztához, az élesztőt a 0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, majd a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, 0.5 dl rummal, a tejföllel, 1 citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A máktöltelékhez, a mákot a fele cukorral, a fele mazsolával, 2 db citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral, meg az 1 dl rummal összegyúrjuk. Másnap, a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és meglisztezett gyúrólapon, egyenként kb. 3 mm vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. Máktöltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk és margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A négy rúd, pontosan elfér a nagy tepsiben. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük, ezután újból lekenjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C), kb. 1 órán át sütjük. Ha időközben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4