Receptek Főételek Húsos ételek Majorannás vagdalt

Hozzávalók

5 darab tojás
4 kanál tej
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab zsemle (szikkadt)
2 tk szárított majoranna
3 tk őrölt pirospaprika (csemege)
2 tk ételízesítő
1 tk őrölt fekete bors
1 kg sertés tarja

Leírás

A húst a hagymával, fokhagymával ledarálom. A zsemlét a tejbe áztatom és szétmorzsolom benne, úgy ahogy van, tejjel együtt, hozzáadom a húshoz. Beleteszem a tojást, ráteszem a fűszereket és kézzel jól összedolgozom. Ezután deszkán megformázom és a közepébe főtt tojást rakok. Meghengergetem zsemlemorzsában. Egy tűzálló tálat, vagy tepsit kibélelek, sütőpapírral. Ráhelyezem a vagdaltat és közepes hőfokon sütöm, kb. 50-60 percig. Miután megsült, még hagyom hűlni, kb. 15 perc elteltével, gyönyörűen lehet szeletelni. Fogyasztható hidegen, melegen egyaránt. Köretként, nagyon finom mellé a burgonyapüré, rizibizi, de párolt zöldségekkel, salátával is kitűnő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4