Receptek Előételek Hideg előételek Majonézes karfiolkrém

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
1 pohár tejföl
½ fej vöröshagyma (reszelve)
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kk porcukor
1 kanál citromlé
½ fej karfiol

Leírás

A karfiolt szétszedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, krumplinyomóval összetöröm, és hagyom kihűlni. Elkészítem hozzá a majonézt: 1 tojáshoz, 1 dl olajat keverés közben, cseppenként hozzáadok, a végén 1 kávéskanál mustárt és 1 pohár tejfölt belekeverek. Ha elkészült, és már a karfiol is kihűlt, összekeverem, belereszelem a vöröshagymát, sózóm, borsozom. Lehűtve fogyasztható pirítóssal, paprikával és paradicsommal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4