Receptek Levesek Magyaros krumplileves

Hozzávalók

5 csipet tengeri só
4 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
5 csipet őrölt kömény
5 csipet őrölt fekete bors
4 darab sárgarépa
1 darab zöldpaprika
1 csomag friss petrezselyem
2 darab babérlevél
½ darab zellergumó
5 csipet őrölt pirospaprika
2 darab fehérrépa
10 dkg parasztkolbász

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, a zöldségféléket megtisztítjuk, a kolbászt 4-5 cm vastagságra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget és sárgarépát. Utána hozzáadjuk a vágott kolbászt, majd meghintjük pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, az egész zellert, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd együtt főzzük lassú, kis lángon, kb.1 órát. Miután a burgonya és a zöldségek megfőttek, tálaljuk tejföllel, vagy anélkül.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4