Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A langyos tejet simára keverjük, a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen, 30 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy pohár szélével kiszaggatjuk. Olajos kézzel kissé széthúzogatjuk és bő, forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütjük. Tálpapírral bélelt tálra tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Száraz bor vagy sör illik mellé.