Receptek Főételek Tészta Magyaros foszlós lángos

Hozzávalók

2 tk tengeri só
1 dl tej
50 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
3 kanál étolaj (hagymával átsütött olaj)
1 mk őrölt fekete bors
2 tk porcukor
2 dkg élesztő
2 dl aludttej (kefir vagy joghurt)

Leírás

A langyos tejet simára keverjük, a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen, 30 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy pohár szélével kiszaggatjuk. Olajos kézzel kissé széthúzogatjuk és bő, forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütjük. Tálpapírral bélelt tálra tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Száraz bor vagy sör illik mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4