Hozzávalók

3 darab tojás
4 dl tej
30 dkg alma
½ darab citrom
4 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
4 dkg zsír
1 kanál zsemlemorzsa
1 kanál rum
12 dkg baracklekvár

Leírás

Az almát megtisztítva lereszeljük, majd összekeverjük fahéjas porcukorral. A zsemléket 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a zsemlékre öntjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tejjel leforrázott zsemleszeleteket, óvatosan elkeverjük. Mély tűzálló tálat kizsírozunk, kimorzsázunk. Beletesszük a zsemle felét. Rátesszük az almát, majd a zsemleszeletek másik felét. Meglocsoljuk rummal és megkenjük barackízzel. 6-8percig sütjük, majd a tetejére kenjük a cukros tojásfehérje habot és öt percig szárítjuk. Kockára vágva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4