Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kalácsot felkockázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, majd kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt. Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot. A tejes kalácsot kivajazott formába tesszük. A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk. A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével. A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük és a körték tetejére habcsókokat nyomunk. 180 fokos sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. A málnát a cherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk és a máglyarakás mellé kínáljuk.