Receptek Desszertek Sütést igénylő Máglyarakás körtével

Hozzávalók

4 darab tojás
5 dl tej
1 kanál vaj
5 dkg porcukor (+ 5 dkg a habcsókhoz)
1 darab vaníliarúd
5 kanál csipkelekvár
50 dkg körte
1 darab kalács

Leírás

A kalácsot felkockázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, majd kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt. Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot. A tejes kalácsot kivajazott formába tesszük. A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk. A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével. A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük és a körték tetejére habcsókokat nyomunk. 180 fokos sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. A málnát a cherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk és a máglyarakás mellé kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4